ПРОГРАМА

Глобални Предизвикателства

ПРОГРАМА

Образование

Нашата Мисия

„България 4.0“ е мултидисциплинарна огранизация, чиято мисия е да фокусира публичното внимание върху най-важните предизвикателства пред България в условията на бързо променящия се свят.

Какви са нашите фундаментални цели?

Търсенето на адекватен път за България в условията на Новия свят и приобщаването на технологиите на 21 век в структурата на държавата – това е нашата мисия.

Какви са основните проблеми?

За първи път в своята история цялото човечество е изправено пред общ враг, в лицето на 3 екзистенциални кризи:

  1. Екологичен колапс
  2. Световен военен конфликт
  3. Четвъртата индустриална революция

Нашият Екип

Ние знаем, че за толкова амбициозна цел са ни необходими също толкова амбициозни хора. Нашият екип е най-важната съставка за нашия успех, за което сме безкрайно благодарни.

На 26.08.2021г. проведохме първата си публична презентация. Засегнахме темите свръзани с развитието на изкуствения интелект, автоматизацията, възхода на биоинженерството, бъдещето на обществата по света и мястото на България в него.
Пускане на видеото

Бъди част от промяната.

Можеш да подкрепиш каузата ни, като направиш дарение. По този начин ще ни помогнеш да реализираме проектите си и да разширим обхвата си на действие.

Свържи се с нас

info@bulgaria4-0.com

Статии и Анализи

Важна част от нашата мисия е да информираме обществото за проблемите на 21 век. За това създадохме страница със специално подбрани статии и анализи.

Крум Златков

Генното инженерство – поява на новия човек

Генното инженерство – поява на новия човек             Генното инженерство не е нещо ново. Първите опити може би трябва да се отнесат още преди хиляди години, когато хората са започнали да се занимават със земеделие. Започват да се отглеждат ядливи диви растения. Човекът разбира, че когато привързва два или три сорта растителни видове се получават […]

zooybmks

0 Comments

Крум Златков

Neuralink – възможна ли е връзката между човешкия мозък и

„Ще успеем да надминем силата на човешкия мозък още преди 2030 г.“

zooybmks

0 Comments

Леонард Георгиев

„Неудобната“ истина

„Неудобната“ истина             Провокиран от скорошни събития, прекарвам неделята си в мисли за огромния недостиг на Истина, от който страда обществото ни. Тя е слонът, който стои в стаята, но никой не иска да забележи – източникът на всичките ни страдания. И въпреки това, ние удобно поглеждаме настрани. Предпочитаме красивата илюзия пред лекарството. Измамата – […]

zooybmks

0 Comments

Свържи се с нас!

Ние винаги търсим начини да увеличим екипа и да се запонаем с нови хора, който споделят нашите възгледи и идеи!